Wat bij de breinpiraten gebeurt, blijft bij de breinpiraten. Als je wil beleven wat er gebeurt tijdens de parley's, kom dan gewoon es af!

De foto van de parking op 3 juni, spreekt voor zich. We zaten aan de limiet van het aantal piraten dat we comfortabel kunnen huisvesten. Dat verwonderde ons niet. Wie is niet nieuwsgierig naar wat hypnose nu precies is?

​De parley begon op het zonnige terras van de Happiness Garage.  Bij een aperitief met wat hapjes maakten de piraten kennis met elkaar en werd het thema ingeleid door Jonathan, die net terug is uit het episch centrum van hypnose en NLP in Toronto, Canada, waar hij een intensieve opleiding volgde bij Mike Mandel. Hans en Stef, de twee andere piraten van dienst zorgden voor wat extra omkadering en er werden meteen al een paar fijne demonstraties gedaan.

Een lekker stukje lasagna vormde het startschot om af te zakken naar de NLP pub waar deel twee van de avond startte. Het was erg fijn te zien hoe zelfs enkele sceptici langzaam voelden dat hypnose eigenlijk niks bijzonder is en dat we allen meer dan 90 procent van ons leven in een soort 'hypnose' toestand leven. Denk maar aan je laatste rit met de auto en wat je je precies nog van die rit herinnerde toen je plots op je bestemming stond. Of die keer dat je helemaal verdoofd naar de TV zat te staren en plots merkte dat het al na twaalven was... Dan hebben we het nog niet over die heerlijke toestand elke avond wanneer je inslaapt en in die soms vreemde twilightzone zweeft waarin je lichaam en onbewuste geest zich ontkoppelen. (nvdr: dat is maar goed ook. Stel je voor dat ze zich niet ontkoppelen en je droomt dat je hardloopt...).

Hypnose is eigenlijk best wel pragmatisch te benaderen. De coach die hypnotiseert gebruikt natuurlijke processen die we allemaal beleven en versterkt die zodat mensen vanzelf in een aangename trance komen. Daarin neemt je onbewuste het over en kan je aan gewenste veranderingen werken. Wees gerust, je zal in die trance nooit iets doen wat je buiten die trance niet zou doen. Ik heb het dan niet over een citroen eten en denken dat het een appel is, wel over acties of gedrag die indruisen tegen je waarden en overtuigingen. We kregen ook de vraag of je in zo'n trance kan blijven hangen. Interessant, dat wel, maar neen, mocht de coach je vergeten terug naar het hier en nu te brengen, dan doe je dat vanzelf wel. Wanneer je in een hypnotische trance bent en er zou zich een noodsituatie voordoen, dan ben je ook als de bliksem alert. Wees gerust.

Alle deelnemers aan de parley zagen en beleefden wat er zo allemaal kan met hypnose en verlieten rond 22:15 de pub. Ik kreeg de dag nadien best wel leuke feedback via mail, telefoon en social media. We gaan in het najaar vast en zeker de avond nog es over doen. Kom je dan ook?

Breinpiraten pub

 

Hans Demeyer

Hans Demeyer

Leverancier van Optimisme en Inspiratie is z