… en hun ouders en leerkrachten.

We zitten niet stil bij de Breinpiraten. In podcast 12 verneem je meer details over onze missie en onze ambitieuze projecten. Een ervan is om de wondere wereld van onze inzichten ook tot bij kinderen te brengen. We doen dat op een zeer laagdrempelige manier. We horen immers elke keer opnieuw dezelfde feedback van volwassenen die bij ons langskomen of aansluiten: "hadden we dit maar veel eerder in ons leven geweten...."

Vorige week werd de basis gelegd voor een eerste reeks werkboekjes met de titel:

BREINPIRATEN voor KINDEREN (en hun ouders)

We nemen de kids mee op een reis op hun eigen piratenschip. Zij zijn er de baas, de kapitein. Op het schip zitten héél veel piraten. Zoveel zelfs dat de kapitein ze niet allemaal kent. Elke piraat en pirate staat voor een gevoel: er is de blije piraat, de boze, de hongerige en nog vele anderen die de kapiteins zelf mogen ontdekken.

Wanneer een ander schip voorbij vaart of de zee wordt woelig, dan komen er spontaan piraten op het bovendek. Welke zijn die piraten? Helpen ze het schip verder of vertragen ze de boot?

Het is aan de kapitein om dat allemaal te ontdekken, te begrijpen en te sturen!

De werkboekjes zitten vol eenvoudige verhalen en spelletjes die de kapiteins daarbij zullen helpen.

De Breinpiraten hadden het geluk om héél veel van de spelletjes en verhalen al te kunnen aftoetsen bij kinderen tussen 6 en 12. De boodschap landt er niet alleen, de breinpiraatjes kunnen er ook meteen goed mee aan de slag.

Dat is wat telt.

Blijf ons volgen door naar de podcasts te luisteren en onze blogs te lezen. Je kan de Breinpiraten ook  steunen door massaal onze mededelingen te delen en er over te praten met mensen in jouw netwerk.

We zijn je hiervoor alvast héél dankbaar!
​AHOI !!!

Breinpiraten voor kinderen

 

Hans Demeyer

Hans Demeyer

Leverancier van Optimisme en Inspiratie is z