e las het al in vorige artikels: de breinpiraten zetten vanaf  2019 in opjongeren en kinderen om hen vaardigheden en inzichten aan te leren die van pas komen in een mensenleven. We doen dat met een team van gecertifieerde Breinpiraten. We willen scholen enteren met de breinpiraatmobiel en er op ludieke wijze kinderen vertrouwd maken met inzichten die hen nog beter doen voelen en functioneren in groep, pestgedrag elimineren, conflicten harmonieuzer doen eindigen etc...

De motivatie komt onder meer uit de frequent gehoorde verzuchting van volwassenen die aansluiten bij de breinpiraten en ons zeggen: "ach, hadden we dit als kind al allemaal geweten of geleerd, heel wat gebeurtenissen in ons leven hadden een andere wending gekend".

"Jong geleerd, is lang gedaan"

Recent nog kreeg een breinpiraat hartverwarmende feedback van ouders wiens kind zich had komen laten inspireren bij de piraten. We beschikken hier over steeds meer super-kindvriendelijke methodes die erg doeltreffend blijken. Zo ontwikkelen de Breinpiraten de Mindions, waarmee kinderen op spelende wijze inzicht krijgen in soorten gevoelens (de mindions) en hoe ze zelf kunnen kiezen hoe en wanneer ze welk gevoel inzetten.

Het is zalig om te zien hoe snel kinderen dit op pikken en er ook mee aan de slag gaan en blijven. Als we dan van de ouders en onrechtstreeks van de school leuke feedback horen en tegelijk verrassing over de positieve verandering, maakt dat de breinpiraten super gelukkig. Het motiveert ons meer dan ooit om met gehesen zeilen de koers verder te zetten.

We hebben jou, lieve lezer, daarvoor nodig als baken!
Ken jij gezinnen, scholen die misschien wel meer willen weten over de Breinpiraten?
Ben je geïnteresseerd om mee je schouders onder dit initiatief te zetten?
Heb je een bedrijf en wil je de breinpiraten financieel steunen?
Kan je zelf onze inspiratie gebruiken?

We horen het oh zo graag van je!!

Op 7 januari komen we met de piraten weer samen en je bent natuurlijk van harte welkom.
AHOI!!!

Jong geleerd

 

Hans Demeyer

Hans Demeyer

Leverancier van Optimisme en Inspiratie is z