Dit liep zonet binnen in de breinpiratenmail:

"Mijn dochter L. (6 jaar) duimt al sinds haar geboorte, we hebben al vanalles geprobeerd om haar daarmee te doen stoppen, plakkers, product op de nagels, een beloningschema als niet duimt, elk jaar de sint die haar zegt dat ze moet stoppen,....

Ik dacht gisteren als ik met haar alleen thuis was kom, ‘k ga eens proberen met dat tikken tusssen haar ringvinger en pink en haar laten nazeggen oa. dat haar duim naar kaka proeft en haar duimen alletwee slecht smaken.

We zijn natuurlijk nog maar (bijna) een dag verder, toch heeft ze wonder boven wonder noch gisterenavond, noch vanacht in haar slaap, noch deze voormiddag haar duim in haar mond gehad, terwijl normaalgezien ze meer met die duim in haar mond dan uit haar mond loopt."

De papa was ook aanwezig op de breinpiratenparley van 5 december. Het was een speciale editie en er was flink wat volk. Een van de gasten was Koen Van Reeth, die 15 jaar terug EFT (Emotional Freedom Techniques) introduceerde in Europa. We begonnen de avond met een korte demo en die was blijkbaar krachtig genoeg om de papa een en ander nadien met z'n dochtertje uit te laten proberen. Zalig toch!

We introduceerden die avond ook Mindscaping en voerden de routine uit op een andere gaste. Er werd links en rechts wat gehypnotiseerd, er werden antwoorden gegeven op vragen zoals "hoe ga je om met toxische mensen", Robert Dilts Logische niveau's werden op tafel gelegd en de lego's vonden hun weg naar de handen en limbische breinen van enkele gasten.

We gaven natuurlijk ook nog een woordje uitleg over de aankomende nieuwe NLP Flex Blended opleiding, waar je helemaal vertrouwd gemaakt wordt met onderwerpen die we tijdens de parley's aanraken en met nog meer onderwerpen waar we het nog niet over hadden. 

We hadden veel nieuwe nieuwsgierige piraten in de groep. Voor een van de nieuwkomers begon het verhaal enige tijd geleden in een bedrijvencentrum in Gent, waar ik ooit enkele leafletjes achter liet. Eentje werd opgepikt, de piraat luisterde naar de podcasts en geraakte danig geïntrigeerd door de materie en geraakte via die weg tot in een Parley! 

Dat soort wendingen, de verhalen van de ouders van L samen met nog zoveel andere leuke feedback en verhalen die we te horen krijgen, vervullen de breinpiraten met een immense vreugde. Dank daarvoor!

De parleys voor 2020 liggen inmiddels ook vast.
Er zijn nog steeds fijne T-Shirts beschikbaar.
Ons onderhoudend breinpiraten emo-kaartspel verwachten we net voor kerst
En als je ook met een fijn intrigerende breinpiratensticker wil rond rijden, laat het ons weten. We leggen er een opzij!

Als je dit leest en je was nooit eerder aanwezig op een Parley, kom dan zeker es langs. Het zijn fijne avonden voor alle zintuigen!
​AHOI!!

Breinpiraten jubileum

 

Hans Demeyer

Hans Demeyer

Leverancier van Optimisme en Inspiratie is z