Neuroloog Steven Laureys, verbonden aan de universiteit van Luik: "We weten nog niet zo heel lang dat er een relatie is tussen onze houding, hoe we ons voelen, en ons lichamelijk en geestelijk functioneren. Dat heet 'positieve psychologie', een tak binnen de wetenschap die sinds een jaar of 15 bestaat en nog in volle ontwikkeling is. Er bestaan op vandaag nog niet zoveel studies over en is voor vele wetenschappers nog onbekend terrein."

"Maar dat er een verband bestaat, is een feit. Er is ook een permanente interactie tussen genetica en onze omgeving, inclusief wat je zelf aan een bepaalde situatie kan doen", zegt Laureys. "Het is goed dat we weten dat er een verband bestaat, we mogen en moeten ons daar meer bewust van zijn."

Gelukkig weten Breinpiraten dat al heel wat langer, ook zonder die 'wetenschap in ontwikkeling'. Wel fijn, dat steeds meer 'wetenschap' veel 'oude wijsheid of kennis' bevestigt. De dag komt stilaan dichterbij dat ook de werking van NLP nog veel meer wetenschappelijk zal onderbouwd kunnen worden. Niet dat dit een referentie hoeft te zijn voor een Breinpiraat, rebels als die is!

Het 'rebelse' team achter Breinpiraat

Hans Demeyer

Hans Demeyer

Leverancier van Optimisme en Inspiratie is z