6 november, aanlegsteigers van de Happiness Garage in Overmere.

4 breinpiraten lieten zich verontschuldigen wegens te zat, te zot of ziek en 14 anderen verzamelden voor een superfijne "parlez" in de Happiness Garage te Overmere. In de Kombuis zorgde de fantastische pirate Ingrid voor vitaminen en lekkers.

De Piraten lieten zich inspireren door Koen en Hans rond hacks en NLP methodes om een gewenste situatie sneller en efficiënter te bereiken.
Voor sommige breinpiraten kwam het allemaal nogal snel en chaotisch op hun schip terecht en dat is goed. Ze nemen het nu mee op hun reizen en zullen ongetwijfeld merken waar en wanneer de chaos tot inzichten leidt.

Tijdens een interactief moment werd elke breinpiraat uitgenodigd om zich even in te beelden dat ze een schip voorstellen vol piraten. Elke piraat op het schip stelt een typische eigenschap voor: er is de opgewerkte piraat, de kalme, de positieve, de trieste, de bon-vivant, de ernstige, etc.... Sommige van die piraten zijn zéér aanwezig, andere zitten ergens verborgen in het schip. Het schip is op weg naar een gewenste bestemming.  De breinpiraten kregen 3 opdrachten :

  1. Kies een andere breinpiraat en teken de drie piraten (delen aka eigenschappen) die je bij die breinpiraat op zijn dek ziet staan
  2. Teken voor jezelf op welke drie piraten bij jou nogal dikwijls bepalen die je bent en wat je doet
  3. Teken voor jezelf op welke drie piraten je liever wat vaker op het dek van je schip zou zien staan

rond af met een eerstvolgende actie met betrekking tot punt 3.

Het was een fijn moment om te zien en te horen hoe de breinpiraten hun eigen "piraten" uitwisselden met andere "breinpiraten" en vaststelden hoe groot en of klein de verschillen zijn tussen wat ze zelf als belangrijkste eigenschappen bij zichtzelf zien en hoe een ander die verwoord (tekent).

De oefening leidde tot warme, leerrijke en inzichtvolle interacties tussen de piraten.

De vaart begon om 19u en was zo leuk dat de laatste piraten aanmeerden rond 00.00u

Wil je er ook bij zijn een volgende keer, hou dan onze sessies in de gaten.

Tot gauw!
Hans, Koen en Steff

Piratenschip

 

Hans Demeyer

Hans Demeyer

Leverancier van Optimisme en Inspiratie is z