Een woordje van Breinpiraat Koen

Koen Callaerts

“Ahoi juplahoi breinpiraten en welkom voor de tips en tricks, de grappen en grollen, de weetjes en weetikveel met vandaag…” een woordje van coach Koen 😊

 

Hij die na rijp beraad dapper ten strijde trekt. Da’s de betekenis van mijn naam, Koenraad, Koen voor de vrienden. Anderen noemen mij soms ook ‘ridder’ of ‘rebelse rakker’. Maar da’s een ander verhaal. Breinpiraat Koen bevalt me ook zeer goed. Soit.

Als collega trainer-coach-facilitator van Hans en Steff, met gelijklopende waarden en interesses kon het niet anders dan dat onze paden vroeg of laat zouden kruisen. Zo zaten we op een dag samen, ervaringen aan het uitwisselen.

Eén van de meest gehoorde reacties die wij kregen (en nog steeds krijgen) na trainingen en andere opdrachten is deze: “Hoe komt het toch dat we dit nooit eerder hebben geleerd / daar niet eerder van hebben gehoord? Op school of zo?” Inderdaad! Hoe komt dat? Omdat die kennis en inzichten meestal pas op veel latere leeftijd, en dan nog in een beperkte context gedeeld wordt. En dan nog dikwijls aan een dure prijs. Dat moet toch anders kunnen, dachten wij.

Dàt heeft ons er toe gebracht om deze kennis en inzichten, door de jaren heen zelf verworven, op een zeer laagdrempelige manier te willen gaan delen met iedereen, jong en oud. We laten ons daarbij graag inspireren door stichtende voorbeelden, zoals daar zijn Mike Mandel en talrijke andere prettig gestoorde wijze mensen. Als het maar fun is. Et voila, de missie van de breinpiraten was geboren!

 

Hoe we die ten uitvoer brengen? Door podcasts, interviews, ludieke en leerzame samenkomsten (parleys), breinpiratenweekends en breinpiratenkampen te organiseren, gastsprekers uit te nodigen, online en live trainingen te verzorgen, inhoud op het wereldwijde web te delen, door ons te amuseren, door authentiek te zijn wie we zijn, te doen wat we doen en door te vertellen wat we te vertellen hebben. We werken graag met wat zich aandient.

 

En wat hebben we zoal te vertellen? Zowat alles dat van ver of van dichtbij te maken heeft met onze breinen (hoofd, hart en buik). En we zijn niet selectief in de keuze; we putten niet enkel uit NLP maar ook uit diverse oude(re) en meer recente alsook universele inzichten. Dat kan gaan van hypnose, limbic coaching, mindscaping, EMDR, EFT, over voeding, lichaamsbeweging tot NLP en systeemdenken… we houden er graag een holistische visie op na. Mensen vormen immers een eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Alles is met alles verbonden en verbinding is wat ons als mens kenmerkt.

 

En verbinden, dat doen we steeds met respect en aandacht, nieuwsgierig, niet veroordelend, open en eerlijk, in een veilige omgeving. WYSIWYG. Tot gauw!

 

Ahoi

 

Als personal efficiency trainer en coach ondersteunt Koen leidinggevenden en medewerkers om gewenste uitkomsten te bereiken.