Slaapmeditatie

Image
Breinpiraten logo
Intussen kregen ik al heel wat leuke reacties over de slaaphypnose filmpjes die je in slaap helpen. Waarvoor dank!

Het idee voor het volgende filmpje komt van mijn dochter.

Met dit hypnotisch verhaal begeleid ik je doorheen prachtige subliminale metaforen om je zachtjes in slaap te wiegen. Kruip onder de wol… Zet het geluid stilletjes op en geniet van een betoverende slaap.
Zoals zoveel anderen ben ik opgegroeid met de droom om later in de ruimte te kunnen reizen, naar verre sterren en planeten. Dat blijft een spannende idee, een droom die nog heel erg leeft… een reis die ik af en toe als in het echt beleef.

Met dit hypnotisch verhaal begeleid ik je doorheen prachtige subliminale metaforen om je zachtjes in slaap te wiegen.

Kruip onder de wol… Zet het geluid stilletjes op en geniet van een onmetelijke slaap.
Wij zijn gewoon... gewoontedieren. Gewoontegebuiken en patronen geven ons immers zekerheid. Ze zorgen er ook voor dat je steeds in dezelfde rondjes draait, als vicieuze cirkels waar je nooit of nimmer uit lijkt te komen.

Gewoontes en gedragspatronen ontstaan natuuurlijk omdat het brein efficiënt wil zijn, maar leiden niet altijd tot gewenste uitkomsten. Sluit je ogen even en ga na welke patronen, welke vicieuze cirkels jou beperken of frustreren; welke wielen jij zou willen breken.

Deze slaaphypnose is bedoeld om te beluisteren voor of tijdens je nachtrust.

Beluister de Breinpiraten podcast:
https://www.breinpiraten.be/nl/podcast

Abonneer je op het Breinpiraten kanaal:
https://www.youtube.com/breinpiraten?sub_confirmation=1

Gebruik deze link om deze slaaphypnose video te delen:
https://youtu.be/8F2VnLcmG3c

 

 
Soms word ik wakker, midden in de nacht... ik kijk op de klok en het is een ontiegelijk uur. Veel te vroeg om al op te staan. Ik probeer dan mijn gedachten te verzetten maar dat lukt niet zomaar...

Soms wil ik slapen, maar het zandmannetje weigert om langs te komen. Mijn hoofd tolt van de gedachten en ik kan de slaap niet vatten. Ik probeer m'n gedachten te bedwingen maar dat lukt niet zomaar....

Soms ben ik zó moe, dat ik zó in slaap zou vallen. M'n hoofd lijkt ijl en leeg... m'n brein wil niet meer mee... Mocht ik éven m'n ogen kunnen sluiten zou dat een zaligheid zijn. Maar nee... ik moet wakker blijven en blijven functioneren maar dat lukt niet zomaar.

Slapen. Het is wat. Sommige mensen geloven dat ze het met een paar uur slaap per etmaal kunnen redden. Jammer genoeg is de realiteit anders. Wie onvoldoende slaapt pleegt roofbouw op zijn welgemoed, welzijn en gezondheid.

Een tijdje terug had ik een interessant gesprek met iemand die kort daarvoor de 'Deep Trance' opleiding had gevolgd. Ze vertelde hoe ze normaal gezien kampte met slaapproblemen... maar dat ze tijdens de opleiding steevast vroeg in slaap viel en diep en lang had geslapen. Ze vertelde me ook dat de meeste van haar collega’s moeilijk slapen. Haar collega’s zijn jonge en ondernemende high-performers… maar ze grijpen naar de pillen om te kunnen slapen.

Er zijn natuurlijk(e) alternatieven.

Er is een ontegensprekelijke verwantschap tussen slaap, meditatie en hypnose. Ja, de term 'hypnose' komt immers van de naam van de god Hypnos uit de klassieke Griekse mythologie.

Meditatie en hypnose zijn technieken waarmee je een trance opwekt. En hersenen in diepe trance produceren alfa-golven, net zoals in je slaap. Er zijn nog overeenkomsten, zoals verminderde reactie op prikkels en vertraagde ademhaling en hartslag.

Sommige mensen geloven dat je heel wat moet oefenen om goed te kunnen mediteren. Sommige mensen geloven dat je een bijzondere kracht of macht moet hebben om te kunnen hypnotiseren.

Dat is gewoon bijgeloof.

Elke avond breng je jezelf natuurlijk in slaap. Zomaar. Zonder bijzondere technieken. Je hoeft helemaal geen moeite te doen. Hoogstens her-leren wat moeder natuur je als baby al heeft meegegeven; het vermogen om zomaar in slaap te vallen.

Zelf mediteer ik bijna dagelijks. En dat heeft mij al goed geholpen. Ik val makkelijk in slaap, slaap diep en lang. Wanneer ik ’s nachts wakker word, helpt meditatie om makkelijk terug in te slapen.

Voor mij is mediteren, zelfhypnose, begeleide meditatie en begeleide hypnose één pot nat. Voor mij maakt het niet uit welke term je erop plakt, zolang het maar werkt!

Ook jij kan het leren, om makkelijk in te slapen en diep en lang door te slapen. Met deze sessie leren we je onbewuste geest om de oude programma’s op te laden. De programma’s die je als kind lang en diep lieten slapen.

 
Als kind werd mij af en toe wel 's gevraagd: "Wat wil je later worden?" Het is zo één van die typische vragen, die je gesteld worden door je ouders, je leerkrachten, je nonkels en tantes, je hobbyleraar, ... Gelukkig wist ik altijd wel het antwoord. Want als zesjarige wou ik graag bakker worden, als achtjarige brandweerman. Later, als tiener, wou ik schrijver worden… of archeoloog. Zo-eentje als Indiana Jones.

Jij hebt wellicht ook wel ideeën gehad over wat je wil worden. Misschien houdt dit je nu nog bezig, ook als volwassene. Misschien wil je gezonder worden, rijker, gelukkiger, mooier, aantrekkelijker, vitaler, kalmer, speelser, zelfzekerder, krachtiger... Er zijn altijd wel dingen die je zou willen worden.

Een interessantere vraag dan "'Wat' je wil 'worden'" is: "'Wie' je wil 'zijn'?". 'Wat' gaat over kenmerken. 'Wie' gaat over identiteit. 'Wat' is het beeld dat je hebt over jezelf. 'Wie' is welk gevoel heb je als je naar jezelf kijkt.

In NLP beschrijven we een metaprogramma: 'Zelf' versus 'Ideale Zelf'. Dat is een dynamiek tussen wie je vandaag bent en wie je wenst te worden.

Het is alsof je in de spiegel kijkt. Maar dit is geen gewone spiegel. Het is een magische spiegel. Het is de spiegel waarmee je in de toekomst kan kijken.

Ervaar deze 'Deep Trance' meditatie vlak voor het slapengaan om een nieuw, krachtig en positief zelfbeeld diep in je onbewuste geest te programmeren.