Enkele tips van experts

Enkele tips van experts…

Hier zijn enkele tips van experts die je kan gebruiken of beoefenen in het dagelijkse leven. Ze zijn allemaal makkelijk om uit te voeren en vragen niet veel tijd. Het zijn enkele kleine zaken die al veel verandering kunnen brengen en je leven positief kunnen beïnvloeden.

1. Beoefen positieve affirmaties. De reden dat affirmaties zo effectief zijn is omdat ze werken in elke fase van het stellen van doelen. Je brengt je eigen mindset naar een positiever niveau enkel door jezelf er bewust van te maken. Deze kunnen helpen om meer motivatie te krijgen en je doelen sneller te behalen. Ook kan het helpen meer positiever door het leven te gaan en minder gevoelig te worden voor kleine onnodige gebeurtenissen of dingen.

2. Probeer zoveel mogelijk zintuigen te betrekken wanneer je aan iets in je leven denkt, aan iets uit je verleden terugdenkt of wanneer je over levensdoelen nadenkt. Dit zal je helpen jezelf gelukkiger te maken of meer te motiveren. Door de nostalgie of gedachte te versterken met veel zintuigen zal dit een positieve invloed hebben op jou.

3. Herformuleer situaties die je hebt ervaren om negatieve emoties om te zetten tot positieve. Als je over iets negatief of positief (terug)denkt, voel je normaal negatieve of positieve emoties. Stel je vervolgens de laatste keer voor dat je die negatieve emotie voelde. Maak het verbinden van een positieve emotie, gedachte, specifieke zin of gebaar mogelijk om die in een situatie te kunnen situeren. Dit traint je hersenen om het positieve gevoel te associëren met die zin, het gebaar, emotie of de gedachte zodat je de negatieve situatie omvormt tot iets dat toch positief is. Stel dit mentale beeld zo levendig mogelijk voor. Je zult emoties voelen die je op dat moment voelde en je zult gelukkiger zijn, meer zelfvertrouwen hebben,...

4. Eenmaal je beslist hebt wat je wil bereiken, gebruik dan tijdslijnen. Doe dit heel expliciet en al stappend doorheen de tijd, met mijlpalen op de grond uitgezet. Tijdslijnen zijn een heel gemakkelijk iets om zelf toe te passen, en kan je gebruiken om te werken aan angst, schuldgevoel, evaluatie van beslissingen en nog veel meer. Ze geven je doelen een schematischere vorm en je kan er meer motivatie door krijgen. Tijdlijnen vormen ook een structuur in je leven en kunnen je helpen een vast ritme te geven om dingen aan te pakken en om aan dingen te werken.