Nog even en #theauthenticencounter komt er aan! Daar komen tal van sprekers / trainers / coaches aan bod met interessante weetjes en inzichten vanuit een eigen specifieke expertise. Alle met het oog op het verminderen van stress, omgaan met moeilijke omstandigheden, zich beter voelen enz. Daar is 2020 uiteraard niet vreemd aan. In wezen zijn het allemaal manieren om aan state management te kunnen doen. Maar daarom hoef je nog geen specialist te worden in het een of het ander. Veel zaken weet je eigenlijk al. Het is vaak universele 'vergeten' kennis. Vandaag worden veel van die inzichten trouwens ook wetenschappelijk bevestigd.
Tijdens deze summit vertel ik jullie graag meer over #statemanagement, zonder geitenwollensokkengehalte, hoewel ook daar niets mis mee hoeft te zijn, natuurlijk. Want meester zijn over je eigen stemming? Iedereen kan dat! Meer nog, iedereen doet het al! Heel waarschijnlijk onbewust!
Wat als je je dus meer bewust kan worden van mogelijke triggers van bepaalde states? Hoe je omstandigheden zou kunnen wijzigen die impact hebben op je stemming? En als dat niet werkt, hoe je toch steeds een andere reactie kan uitlokken bij jezelf?
Bij de breinpiraten gaan we daar trouwens in de breedst mogelijke zin mee aan de slag. De rode draad: de verbinding tussen denken, voelen en doen, en het eigen model van de wereld... Hoe we ruimte (voor andere mogelijkheden) kunnen creëren tussen stimulus en respons. Hoe we van 'the APE' naar 'a PET' kunnen gaan. (cfr Human Givens)
Hoe bewust ben jij jou bv. van de impact van geuren, kleuren, beelden en geluiden? Het effect van aanrakingen? Oogbewegingen? Ben je vertrouwd met de invloed van de ademhaling op je hersengolven en je lichamelijk functioneren? Al gehoord van hanteringsgedachten of versterkende overtuigingen? Al eens aan de koe gedacht? Omdenken, Loesje en de kracht van een positieve mindset?
Je hoeft geen volleerde yogi te zijn, aan transcendente meditatie of mindfulness te doen of tai chi te beheersen om bewust aan state management te kunnen doen. Al zal je in al die tools wel altijd universele basisbeginselen terugvinden, eigen aan de werking van het brein.
Na NLP verdiepte ik me ook in Ericksoniaanse hypnose en Palo Alto Limbic coaching waarin diverse inzichten en tools (NLP, stressrespons, EMDR, EFT, Binaurals...) een prachtige eenheid vormen. Een gigantische 'speeltuin' dus, vol hulpbronnen om naar hartelust in te kunnen grasduinen. En breinpiraten doen niet liever dan jou, beste breinpiraten, daarmee kennis te laten maken.